Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σύναξε τους χρυσή μου!

Εντάξη κόρη μου, έκαμες κοπελλούθκια, εν τζαιν τίποτε, έτυχε τζαι σε εμάς. 

Εν μιτσιοί, εννα παίξουν, εννα φωνάξουν, εννεν πρόβλημαν, καθόλου.  Ξαπολάς τους της άλλης της αχάπαρης δίπλα μου, τζαι γιολλαρίσκεις, ή είσαι έσσο σου απλούμενη πας τον καναπέ σου, με τες πόρτες τζαι τα παράθυρα σου θεόκλειστα τζαι τα κοππελλούθκια σου να αλωνίζουν μες τη γειτονιά, άτε ολάν, ασπάξιξιιη.  Εμπαίναν μες την αυλή μου, παρ'ολο που τους είπα να μεν ημπαίνουν, επαίζαν με τα λάστιχα του νερού, αφήναν μου φουντάνες ανοιχτές, εσύρναν την μάππα τους πας το μπάσκετ χουπ που είχαμεν (ώσπου τζαι εφκάλαμεν το μπάσκετ χούπ εφκάλαμεν τζαι τα λάστιχα που πας τες φουντάνες τζαι ησυχάσαμεν) τζαι το αυτοκίνητον πουκάτο να τρώει τες φατσιές, εν είπα τίποτε.  Που εξιμπαρρώσαν, όμως, τα φωτιστικά της εισόδου της γειτόνισσας δίπλα σου, με την μάππα του φούρπου τζαι εμείναν τζαμέ διαλυμένα, τότε άρκεψα τζαι ανησυχούσα.  Ύστερα εβάλαν στόχο τα δικά μου. Τζαι αφού τα μαύρα τζαι τα γέριμα, εν τζαι εβάλαμεν τα κάτζελλα της εισόδου τζαι τα φωτιστικά για να ποσκολλιούνται τα μυξιάρικα σου, να χαριεντίζουνται ότι εβάλαν γκολ ώσπου να τα διαλύσουν τέλεια, μαζί με οτιδήποτε άλλον ηβρεθεί στο δρόμο τους.  Τζιαμαί οφείλω να ομολογήσω ότι αγρίεψα.  Είπα τους μιαν, είπα τους θκυο, είπα τους τρεις, είπα τους χίλιες δεκατρείς, χαβάν τους, εφκάλλαν μου τζαι γλώσσαν, ειδικά τζείνος ο μεγάλος.  "Εν το σπίτι τους δαμέ" ακούεις τζαι εσύ. Έλα δα ρε να σου πω ποιου εν το σπίτι!!!  Αχ Ηρώδη μου τζαι πού είσαι; 

Εννα μου πεις, εν ήταν τζαι οι δικές σου μιτσιές; Ήταν, καλόοοο!  Τζαι ειδικά η μητσιά μου πού την έχαννες πού την εύρισκες ήταν με τα αγόρια τζαι έπαιζεν μάππαν.  Αλλά είχα έννοιαν πάντα μου να μεν ενοχλούν τους γύρο τους.  Εν τες εξαπώλουν αδέσποτες!
 
Εγώ που λαλείς, πολλά - πολλά με τη γειτονιάν εν τζαι έχω.  Πολλύ θάρρος ούτε διώ ούτε παίρνω.  Αλλά αναγκαστικά έπρεπεν να σου μιλήσω σαν στοργική τους μανούλα που είσαι.   Επαρακάλεσα σε ευγενέστατα (καθότι, όπως είναι ευρέως γνωστόν είμαι μια Κυρρρρία) αν είναι δυνατόν, να μεν μου διαλύσουν το σπίτι τζαι να μεν μου ματζελλέψουν την αυλή.  Εν μπορώ να πω, εσυμφώνησες, αλλά ανησύχησεν με λλίον τζείνο το ύφος σου που ελάλεν "καλάν μάνα μου, τούτα ούλλα ξέρω τα αλλά ελάλουν πέρκιμον σιωπήσεις τζαι εν λλάμνεις".   

Άτε να δούμεν ενταμπου να γίνει που τωρά τζαι να πάει.  Dum spiro spero, έννεν;

 
 Υ.Γ. Είδεν με τζαι το άλλον το αστέρι ο γείτονας μου δίπλα που επήεννα να κάμω το παράπονό μου, τζαι εβούρησεν να κλαδέψει το φραμόν του  που εν φορτωμένος αρρώστιαν.  Αλόπως εφοήθηκεν ότι ήταν ναρτει η σειρά του.  Μουαχαχαχα!!!!! Εν τζαι εν άσιημα να σε φούνται τζαι λλλίον, τελικά!!!!
 

19 σχόλια:

  1. Ο Ηρωδης, η Γκεσταπο, οι Γερμανοι ξαναρχονται, ο Fredy Grugger, ο Τζακ ο Αντεροβγαλτης, ο Voltemort, τζιαι ουλλοι οι υπολοιποι να βαλουν το σιερι τους να ηρεμησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεν ακούεις κανέναν. Είμαι η προσωποποίηση της ηρεμίας και της γαλήνης!;?! Εκτός αν νευριάσω!

      Διαγραφή
  2. Τζαι μετά θελετε να γίνω μάνα! Εν ειμαι έτοιμη για ψυχοφάρμακα ακόμα!

    Τζαι απο οτι σε συγκοφκω εν είσαι τζαι φοητσιάρικη για να σε φοηθουν οι ροκόλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοητσιάρικη μπορεί να έιμαι, αλλά οι ροκόλοι εντελώς χεσμένη με έχουν!!!! Όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι!

      Διαγραφή
  3. Ννάμπου λαλείς ρε; Ο θείος μου έχει ένα σπίτι στην Πάφο όπου διακοπεύει 2-3 μήνες το χρόνο που έρκεται που Αγγλία. Εβάλαν συστημα αυτόματου ποτίσματος για να επιβιώνει ο κήπος τους άμα δεν είναι εδώ. Οι ροκόλοι οι άγγονες της γειτόνισσας εμπαίναν να παίξουν τζαι ΔΕΝ ΕΦΗΚΑΝ ΣΠΡΙΝΚΛΕΡ ΓΙΑ ΣΠΡΙΝΚΛΕΡ!
    Η λύση ήταν να βάλουν κάντζελλα. Σε οδό που όσο που έχει όνομα, που έχει 3 σπίτια μέσα, που τόσα χρόνια έτσι πράμαν εν εχρειάστηκεν.
    Έγινα έξω φρενών που μου το είπαν!
    Εγγλέζοι κρυόκωλοι όμως, εν παν να μιλήσουν.

    Προσωπικά εν είχε ΥΠΟΘΕΣΗ να κάμω έτσι πράμαν! Ήταν να με φοούνται εδώ και πολύ καιρό. Κυρία ναι, αλλά όι θύμα για να είμαι κυρία. Χωρκάτισσες γαμώ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είπες! Χωρκάτισσες τζαι ανεύθηνες!!! Συνάξετε τους χρυσή μου!!! Ατε να δούμεν πιον!

      Διαγραφή
  4. Παναγία μου, είδα τον τίτλο τζιαι προς στιγμής ενόμισα απευθύνεσουν σε μένα.

    Νταξ, εν τες έχω ακριβώς ξαπόλυτες, αλλά είμαι σίγουρη ότι τα διπλανά χαιβάνια δεν τα αφήνουν να κοιμηθούν πια τα μεσημεριανοαπογεύματα που ξέρω ότι κάνουν τον ύπνο ομορφιάς τους. Ομολογώ ότι σταμάτησα να τις μαζέυω μέσα στο σπίτι και να είμαι ευσυνείδητη και καλή γειτόνισσα και τις αφήνω να παίζουν έξω στην αυλή μας ακόμη και "ακατάλληλες" για τα δεδομένα της γειτονιάς ώρες, απο τότε που που ο μαλαππάπας δίπλα δκιώχνει τα δικά του κοπελλούθκια ή τα βάλλει μέσα στο σπίτι, φορεί τη μασκούδα του και ψεκάζει τα φυτά του που εφάπτονται του κοινού τοιχαρίου μας τζιαι δεν μπαίνει στον κόπο να μου το πει για να προλάβω να τες βάλω μέσα, με αποτέλεσμα να έτυχε δυο-τρεις φορές να εισπνεύσουν τα μωρά. Τζιαι να πεις εν τες ακούει; Αφού εν τέλεια δίπλα. Το χτηνό! Α! Είπα τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ όμως δεν τα κάνω αυτά!!! Εγώ είμαι Κυρρρρρία, όπως έχουμε ξαναπεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΕΡΟΒΌΛΟ. ΦΤΗΝΟ ΠΙΑΝΕΙ 30 ΜΕΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα μωρα αγαπω τα...ουλλα τα κοπελλουδκια τζιαι μαλιστα παντα βρησκω τροπο να συνεννοουμαι μαζι τους.την αυθαιρεσια ομως γονιων και παιδιων δεν την δεχουμαι.οποταν ασπρουλλη μου...πιασε τα Κυριατα σου τζιαι μενοντας κυρρρρια καμε τους να σσιεσουν μουσμουλα!ατε να δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ἄν κατάλαβα καλά, κάποια πιτσιρίκια σέ σπάνουν τά νεῦρα ἔτσι; Ἐ, λοιπόν ὁ μόνος τρόπος νά γλυτώσεις εἶναι νά τούς ...δωροδοκεῖς γιά νά παίζουν μπροστά σέ ἄλλο σπίτι. Ἄλλη λύση δέν ὑπάρχει!
    Καλό βράδυ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό δεν το σκέφτηκα!!! Λες να έχει καλύτερο αποτέλεσμα;

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα! Τάξε τους παγωτό σοκολάτα, κι΄ἔχεις λύσει τό πρόβλημα σου, σχετικά φθηνά! :)

      Διαγραφή
  9. Συμφωνώ με την θάλασσα! Άμα με το καλό εν καταλαβαίνουν υπάρχουν και άλλοι τρόποι (πάντα κρατώντας το επίπεδο της κυρρρρίας φυσικά!). Η υπομονή έχει όρια και από ότι φαίνεται πολλές όπως την γειτόνισσα που περιγράφεις ξέρουν πολύ καλά πώς να τα ξεπερνούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζαι εγώ συμφωνώ τζαι με τες δυο σας. Εδοκίμασα τζαι με τον καλό τον τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διας θκιο πατσους με ουλλο σου το αχτι τζιε εν εσιει τσιανς να μεν γινεις η φοιτσιαρικη κυρια της γειτονιας. αν σου πει τιποτε η μανα τους, πε της "καλα μανα μου, μεν λαμνεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή είσαι!!! Γιου αρ μάη κκάηντ οφ πέρσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή