Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

If you can't beat them,

Τελικά τούτοι οι κρυόκωλοι οι εγγλέζοι κάποτε λέσειν τζαι καμιάν κουβέντα σωστήν. 

Εν σας έτυχε ποττέ να βρεθήτε σε μιαν κατάσταση τζαι να βλέπετε γυρόν σας πράματα που εν τόσο λανθασμένα που σας έρκεται να τραβάτε τα βυζιά σας;

Στην αρχή, φαντάζουμαι, εννα συκκιρτιστείτε, εννα νοιώθετε αδικημένοι γιατί εσείς εννα προχωράτε σωστά τζαι οι παραπάνω που τους υπόλοιπους εννα κάμνουν της κκελές τους τζαι εν έσιει κανέναν να τους πει τίποτε.  Ύστερα, αν είσαστεν έστω τζαι λλίον σαν εμένα, εννα επιδοθήτε στο απολαυστικό άθλημα της μουρμούρας.  Εννα μουρμουράτε, left right and centre, που λαλούν τζαι οι μαμπακοβίλλιες φίλοι μας.  Εννα μουρμουράτε σε όσους ακούσειν τζαι σε όσους εν ακούσειν. Βασικά εννα φκάλει η γλώσσα σας μαλλιά, ώσπου μιαν καλήν πρωίαν εννα συνειδητοποιήσετε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι εν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.  Το επόμενο στάδιο στον κόσμο του ασπρούλλικου σας ένει η παραίτηση.  Εν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, εν βλέπω το λόγο να προσπαθώ, ό,τι τζαι να κάμνω νοιώθω ότι είναι μάταιον.  Τζαι φτάννουμεν αισίως στο τελευταίο στάδιο, το τόσο γνωστό και αγαπητό στον μαρτυρικό μας λαό, αυτό του "σικκιμέ σιορ",  του "ασπάξιξιι κουμπάρε μου" αφού μπορούν οι άλλοι μπορώ τζαι εγώ ολάν!!!  Τζαι, όντως, εμπόρεσα αγαπημένοι μου φίλοι.  Τζαι έπνασεν η ψυσιή μου.  Εσταμάτησα να νοιώθω ο μεγάλος μαλάκας της παρέας. Ησυχάσαν τζαι οι γύρω μου γιατί έκοψα τη μουρμούρα.  Με άλλα λόγια, έβριμπότι χάππυ.

Το τραγικό της υπόθεσης ένει ότι ακόμα τζαι έτσι, είμαι πιο σωστή που την πλειοψηφίαν των υπολοίπων.  Εν πειράζει όμως.  Παρά να είμαι ο αρχιμαλάκας καλύτερα ένα μικρό μαλακούδι μαζί με τους πολλούς. 

If you can't beat them join them λοιπόν.  Ή όπως λαλεί ο σοφός λαός μας : όπως σου κάμνουν κάμνε τζαι κατζίαν μεν κρατάς.

18 σχόλια:

  1. na sou pw oti akrivws ta idia kamnw enna me pistepseis;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να μεν σε πιστέψω. Αφού όσο τζαι να το παλεύκεις στο τέλος με μαθηματικήν ακρίβειαν εν τζαμέ που εννα καταλήξεις.

      Διαγραφή
  2. Inviuctus ΜΕΝ πεταχτείς να πεις για τζείνους που ήρταν που τα Παρίσια αλλά τι σημαίνει μαμπακοβίλλιες?

    το ό,τι σου κάμνουν κάμνε τζαι κατζία μεν κρατάς εν πολλά μεγάλη κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να ψαξεις την λεξη ετυμολογικα για να το καταλαβεις... Παμπατζι (=βαμβακι για τους εκ Παρισιων) + βιλλος (τουτο ξερεις το, σιουρα) :D

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά παμπακοβίλλιες εννοώ τους κρυόκωλους τους Εγγλέζους. Δεν επιμένω όμως ότι ένει οι μόνοι.

      Διαγραφή
    3. Αν θα γράφουμε σωστά να γράφουμε. εν έγραψε παμπακοβίλλιες να καταλάβω. έγραψε Μαμπακοβίλλιες.

      Διαγραφή
    4. ου στραβάρα μου!!! έσιεις δίκαιο. appologies! :(

      Διαγραφή
  3. Παχυ μου εν τζι εν να σπασει το πλασμαν, εν ναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όι φιλενάδα!! Γιατί να σπάσει σιορ; Αφού υπάρχει τζαι τούτος ο τρόπος!

      Διαγραφή
  4. Στα εργασιακά αυτό που περίγραψες ονομάζεται emotional burnout και έχουν γίνει και πολλές έρευνες πάνω σε τούτο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρον!!! Τζαι τι έδειξαν οι έρευνες; Είμαι φυσιολογική ή να αρχίσω να ανησυχώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι... όταν φτάσει ο άλλος στο αμήν προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατέψει τον εαυτό του και κάπως έτσι το υπάρχων στάτους κβο διαιωνίζεται στο χογλαόροτσο μας....

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ενει το σύστημα που έσιει την μεγαλύτερη ευθύνη. Εμείς οι γέριμοι είμαστεν τα θύματά του, τα ευλοημένα. Τζαι λέγοντας το σύστημα μάλλον εννοώ τους φωστήρες που ζητούν τζαι τη ψήφο μας τωρά. Εννεν τούτοι ούλλοι που μας διευθύνουν που μας αναγκάζουν αν συμπεριφερόμαστεν έτσι;

      Διαγραφή
  6. Σήμερα για μένα ήταν ημέρα εξετάσεων.Πέρασα και με καλό βαθμό. Διάβασα και κατάλαβα με το πρώτο όλη σου την ανάρτηση. Καλά έχω μιά δυο άγνωστες λέξεις αλλά δεν ρωτάω σιγά-σιγά θα μάθω που θα πάει.
    φιλούθκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σου Μαρία μου, και εις ανώτερα. Πάντως για οποιεσδήποτε άγνωστες λέξεις, ρώτα ελεύθερα. Εδώ είμαστε.

    Πολλά πολλά φιλούθκια τζαι σε εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή