Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τι να κάμω;

Πώς μπορείς να πείσεις την κόρη σου να μεν ξεχάσει τον εαυτό της;  Να μεν προσκολληθεί στο αγόρι της ολοκληρωτικά, χωρίς να ακουστείς αρνητική;  Πώς να της δώσεις να καταλάβει πόσο σημαντικό ένει να κρατήσει τζαι δικές της φιλίες όι μόνον δικές του.  Να κρατήσει ένα κομμάτι της προσωπικότητάς της άθικτο, να μεν χαθεί εντελώς στην καινούρια της ταυτότητα.  Εν τζαι φταίει ο ίδιος. Εν που μόνη της που το κάμνει.

Μακάρι να ένει τούτος ο άντρας της ζωής της.  Μακάρι να της έρτουν ούλλα όπως τα ονειρεύκεται.  Εγώ είμαι η πρώτη που το εύχουμαι.  Αλλά βλέπω μιαν έντονη τάση να θέλει αφήσει πίσω της ότι είσιεν πριν που έν έχουν να κάμουν μαζί του.  Τζαι θεωρώ το τούτον μεγάλο λάθος. Είμαι η μάνα της, ανησυχώ, να μεν το θίξω καθόλου το θέμα;

Αλλά τι σας ρωτώ;  Ήδη έθιξα το.  Τζαι εν επήεν καθόλου καλά η επιχείρηση: "Στοργική μανούλα εισηγείται".  Ήταν κάτι παραπάνω σαν "Αμανούλλα μου, άρκεψεν πάλε!"  τουλάχιστον τούτον είδα στην αντίδρασην της.  Τωρά εννα μου πείτε, πού πάεις κόρη μου ξηβράκωτη στα αγγούρκα! Πού ένει η διπλωματικότητα σου, πού ένει η λεπτότητά σου.  Αν με ρωτάς εμέναν, θεωρώ ότι είμουν τζει που την διπλωματική τζαι την λεπτή (πασιοκώλα λεπτή αλλά πάλε λεπτή στην προσέγγιση).  Τουλάχιστον επιστράτευσα όση διπλωματικότητα τζαι λεπτότηταν είχα διαθέσιμην, τζαι ακόμα λλίιην .  Αν όμως ρωτήσεις την κόρη μου, υποψιάζομαι ότι μπορεί ο χαρακτηρισμός "διπλωματική" να μεν ένει ο πρώτος που θα μου δώσει.

Η αλήθκεια ένει ότι που μωρό η μούττη του θκυόσμη.  Εν εδέχετουν ούτε την πιο καλοπροαίρετην παρατήρηση.  Τζαι επειδή ήταν μωρό που εν της άρεσκεν να ταράσσει τα νερά, εν ελάλεν τίποτε αλλά εκατέβαζεν τα μουτρούθκια της τζαι εκλύετουν στον εαυτό της.  Τζαι επειδή ξέρουμεν το τούτο, πάντα κάμνουμεν πρόβα τα λόγια μας πριν να της πούμε κάτι που μπορεί να μεν της αρέσει.

Η άλλη μου η κόρη, η μητσιά, εν που άλλον ανέκδοτο.  Τζείνης ότι θέλεις πε της, εν φακκά πεννιά.  Φτάνει που αποφάσισεν κάτι, να φακκάς τον κώλο σου πάνω τζαι χαμέ, εν της τζίζει τίποτε.  Προχωρά ακάθεκτη τζαι μες την τρελλή χαρά.

Εψές που λαλείτε με την μεγάλη κόρη, εθυμήθηκα τες εποχές που είχαμε δράματα αν της έλεα το πιο απλό πράμαν, όπως ας πούμεν, εν πάει αγάπη μου το φανελλάκι με τα κουνελλάκια και το παντελονάκι με τα ελεφαντάκια, τι θα έλεες αν φορούσαμεν κάτι άλλο!  Εγίνουμουν αυτομάτως public enemy number one!

Τζαι επανέρχομαι στο ερώτημα μου, επειδή επολλολόησα πάλε. Τι να κάμω;  Ή μάλλον τι άλλο να κάμω;  Ο λατρεμένος μου έτερος, σαν ο ψυχραιμότερος που τους θκυό μας, ή μάλλον ο μόνος ψύχραιμος που τους θκυό μας, θεωρεί ότι εν έσιει τίποτε άλλο να γίνει.  Έσιει τζαι τζείνος τες ίδιες αγωνίες με εμένα, αλλά πιστέφκει ότι πλέον εν θέμα δικό της.  Αν νιώσει ότι την προβληματίζει κάτι, ή θέλει βοήθεια σε κάτι ξέρει ότι είμαστε δίπλα της.  Ναι, απαντώ εγώ, ξέρει ότι είμαστε δίπλα της αλλά εννα έρτει που μόνη της να μας μιλήσει, τζαι αν μετανοιώσει αλλά ένει αργά; Ούφφφφου, αγωνίες, πολλές αγωνίες ρε παιδί μου.  Εν έπρεπεν να ξεγνιάζω όσον μεγαλώνουν;
 
Εσείς πώς το βλέπετε το θέμα;
 

16 σχόλια:

  1. Γενικα υπαρχει μια ταση οι κοπελλες να ακολουθουν την παρεα του εκαστοτε boyfriend. Εν που μονη της πιστευκω που πρεπει να το καταλαβει οτι καπου χανει την δικη της ταυτοτητα, τζιαι συνεπως τζιαι τις φιλες της.

    Συρνε της καμια σποντα του στυλ, τι καμνει η φιλη σου η "Ταδε"¨? Εν ακομα στην δουλεια την "ετσι"? Ενα ακομα με τζινο το παιδι τον "γιουβετσι"?
    Γενικα συρνε οφκερες περκει πιαεις καμια γεματη για το αν κρατα επαφη, τζιαι ισως ετσι συνειδητοποιησει που μονη της οτι κατι εν παει καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι ακριβώς έκαμα εχτές. Τζαι το αποτέλεσμα ήταν να μάθω ότι με τες παραπάνω παρέες της έκοψε τζαι αμέσως μπήκε τζαι σε στάση άμυνας. Ξέρεις, σφιγμένα χείλη, σηκωμένα φρύδια τζαι ξέρω γιω κουέντες. με άλλα λόγια μεν με πελεκάς για πελλάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πω το παράπονο μου; Όλες μου οι φίλες από το σχολείο,με το που γνώρισαν τους μελλοντικούς συζύγους,με ξέχασαν.Κι εμένα και όλες τις άλλες φίλες τους,εκτός αν το αγόρι της μιας ήταν φίλος του αγοριού της άλλης. Το ότι ζω σε άλλη χώρα,δεν είναι και η απόλυτη δικαιολογία,διότι γνώρισα κόσμο με τον οποίο μιλούμε αρκετά συχνά παρά τις θάλασσες... :)
    Πόσες από τις φίλες της δεν συμπεριφέρονται το ίδιο με αποτέλεσμα να πρέπει κι αυτή να μπει στην παρέα του αγοριού της;
    Τέσπα,και οι φίλες μου από το ούνι,τα ίδια πάνω κάτω. Οι μισές κατέντησαν νοικοκυρές παρ' όλο που είναι και πιο έξυπνες και πιο μορφωμένες από τους συντρόφους.
    Και οι φίλοι μου, χάνονται γιατί σηκώνουν άγρια το φρύδι οι "μαστόρισσες τους". :Ρ :)))))Αλλά λιγότερο από τις κάποτε BFF.
    Προσπαθείς να τηλεφωνείς όσο συχνά μπορείς χωρίς να γίνεσαι ενοχλητική. Αλλά για πόσο; Ειδικά αν ζεις στο εξωτερικό,έχεις 100 νέα και κανένα. Με μερικούς,όταν βρεθείς στην Κύπρο,είναι σα να μην πέρασε μια μέρα. Και λες,τότε γιατί ρε γμτο δεν επικοινωνούμε πιο συχνά;
    ...
    Στο δικό σου όμως...αν οι φίλες της είναι επίσης πιασμένες και της νοοτροπίας "αναπνέω μέσα από το αγόρι μου",προσπάθησε να επικεντωθείς στα ενδιαφέροντα της.Κάτι που της αρέσει ή κάτι με το οποίο ασχολείται χρόνια,να μην το αφήσει. Να βγαίνει και χωρίς το αγόρι μέσα μέσα.
    Ο τρόπος της Κυπριοπούλας πιο πάνω,είναι ωραίος. Με ερωτήσεις,κάτι θα βγει,να πει τη γνώμη της τέλοσπάντων χωρίς να της την πεις εσύ.Ό,τι σου πει,μη δείξεις άγχος.
    Θυμήσου και τα δικά σου στο μεταξύ,πώς ήσουν εσύ με τις φίλες σου και τους έρωτες σας στην ηλικία της. Κάπου θα βοηθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλά καλή η εισήγησή σου να επικεντρωθεί στα ενδιαφέροντά της. Επίσης έσιεις δίκαιο ότι πρέπει να μεν δείχνω άγχος. Πρέπει να το δουλέψω τούτο. Τα δικά μου που λες είναι που θυμούμαι. πάντα κρατούσα επαφή με τις φίλες μου. Παρόλο που έλειπα τόσα χρόνια στο εξωτερικό είχα και έχω επαφή με φίλες ακόμα τζαι που το σχολείο. Επειδή ξέρω τι σημαίνει φιλία τζαι εκτιμώ την πολλά, εν γιαυτό που αγχόνουμαι. Αλλά οι εισηγήσεις σου τζαι εσένα τζαι της Κυπριοπούλας εν πολλά καλές τζαι σας ευχαριστώ κορούδες.

      Διαγραφή
  4. Έτο σας τα πετσεττούθκια τζαι τα καπνιστομέρρεχα να τα λογιάσουμεν τα παιθκιά τζαι άηστες ιδιοτροπίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες το ψέματα!!! Τζαιρός να γιαλλύσουμε τα ασημικά μας. Μεν σου πω ότι εννα αρκέψω να ράφκω τα λαμέ μου!

      Διαγραφή
  5. έχω πολλά να πω, όπως πάντα άτε κάτσε καλά να με ακούσεις. πιστεύκω πως τζείνο που έχουμε σκοπό να κάνουμε στη ζωή μας θα το κάμουμε. εν ολίγοις αν το έσσει, αν είναι του χαρακτήρα της να κολλήσει πάνω στον γκόμενο τζαι να μεν έσσει δική της ζωή ό,τι τζαι να κάμεις, δεν θα το αποφύγει. Φυσικά καλό είναι να της μιλήσεις, να της πεις μερικές κουβέντες. σε στιλ συζήτησης λέμε, όχι νουθεσίας.

    δεν θα σου πω για τες μιτσιές μου. θα σου πω ότι εγώ εξακολουθώ να έχω τες φίλες μου, να τες βλέπω, να μιλούμε και να συναντιόμαστε όχι όπως παλιά, αλλά συχνά. το καλοκαίριο πιο συχνά, γιατί το χειμώνα συνήθως έχουν μίξες, οι μιτσιές όχι οι φίλες. πάντα καλώ κόσμο, κανονίζω πράματα, είμαι μέσα στην ανακατωσιά. έτσι ήμουν πάντα. ακόμα και τώρα με τα τρεξίματα που έχω γνωρίζω κόσμο.
    η αδερφή μου είναι πολλά πιο κλειστή. περιόρισε τις παρέες της, χωρίς να λέω ότι κόλλησε με τους φίλους του άντρα της, αλλά κάμνει παρέα με τζείνα τα ζευγάρια. έτσι ήταν πάντα.

    απλά η ανησυχία μου σε έτσι περιπτώσεις όχι μόνο για την κόρη σου είναι πως όταν δεν κρατάς κομμάτι για σένα ο άλλος γίνεται χούβερ τζαι σε απορροφά. τζαι αν δεν πάει κάτι καλά τζαι χωρίσεις είσαι μόνη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω έχουμε απόλυτη ταύτηση απόψεων πάνω σε τούτο το θέμα. Εκατέληξα, μετά που το ψεσινό, ακριβώς σε τούτο που λες τζαι εσύ, ότι δηλαδή ότι τζαι να της πω τζείνο που θέλει εννα κάμει. Είμαι τζαι εγώ όπως εσένα με τις φίλες μου, έχω φίλες που το σχολείο ακόμα, τζαι επίσης έχω την ίδια ακριβώς ανησυχία που αναφέρεις ότι αν κάτι πάει στραβά καταλήγεις μόνη σου αν δεν έχεις κρατήσει κομμάτι του εαυτού σου για σένα.

      Βασικά τελικά ο λατρεμένος έσιει δίκαιο πάλε. Πρέπει να ηρεμήσω τζαι κανεί.

      Διαγραφή
  6. συμφωνώ με τον άντρα σου. Εν τζιαι μπορείς να κάμεις πολλά πράματα, δηλαδή..εν μπορείς να κάμεις τίποτε. Άμαν εν ο χαρακτήρας της έτσι εν πρόκειται να αλλάξει τωρά. Στην σιειρότερη, εννα πάθει τζιαι εννα μάθει, όπως ούλλοι..

    Απλά φρόντισε να ξέρει ότι (εννά) είσαστεν δίπλα της. Εσύ στο μεταξύ εννα αγωνιάς γιατί εν τούτη η δουλειά σου σαν μάνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ήξερα οτι είναι δύσκολο να μεγαλώνεις κορίτσια, βρίσκω ότι έχεις απόλυτο δίκιο αλλά βλέπω ΄οτι δεν μπορείς να κάνεις και σπουδαία πράγματα για να το καταλάβει η κορούλα σου.
    καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Μαρία μου, αγόρια έχεις; Τυχερούλα.

      καλό ξημέρωμα και σε εσένα.

      Διαγραφή
  8. Α. μου κάποιος είπε πιο πάνω ότι αν ειναι θέμα χαρακτήρα, δεν ειναι και εύκολο να το αλλάξει. Θα συμφωνήσω. Έχει κόσμο που δεν μπορει να λειτουργει σε όλους τους τομείς τέλεια. Θέλει πολλή προσπαθεία να κρατάς επαφή με τους φίλους ενώ βρίσκεσαι σε μια νέα καταστασση και υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να το διαχειριστούν. Ομολογω ότι εγω κάτι τέτοιο έπαθα. Και περισσότερο χαθηκα με τους άντρες φίλους. Η αλήθεια ειναι ότι δε με πειράζει και τόσο. Έχω και καινούργιες φιλίες, ξέρεις και μέσω της δουλειάς, και κοινούς φίλους έχουμε.... Μην το βλέπεις με βάση το δικο σου χαρακτήρα. Νομίζω η κόρη σου ειναι αρκετά έξυπνη και ώριμη και διαισθητικα ξερει τι ειναι εκείνο που την κάνει χαρούμενη. Και δε θα μείνει μονή, μην τη φοβάσαι. Εσένα να σε ενδιαφέρει να ειναι ευτυχισμένη εκει και με αυτούς που ειναι.

    Μόλις επέστρεψα απο έξοδο με φίλους που γνώρισα μέσω του Στυλλου μου. Πέρασα καταπληκτικά, ήπια και τα ποτάκια μου, μια χαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζουμαι, αν ήπιες τα θκυό σου τα ποτούθκια θα ήσουν η ψυχή της παρέας πάλε.




      Διαγραφή